Як вибрати міжкімнатні двері

Дата публікації: 19.02.2021
Рубрика: Новина

 

Зробити інтер'єр більш цілісним і завершеним допомагають правильно підібрані міжкімнатні двері. На ринку подібні вироби представлені у величезному асортименті, що дозволяє підібрати модель практично під будь-який інтер'єр. Слід відповідально підійти до питання і скористатися пропозицією виробника, який володіє багаторічним досвідом і може запропонувати дійсно якісну продукцію.

Основні стилі міжкімнатних дверей

Якщо складно визначитися з тим, які двері краще використовувати в інтер'єрі, то краще зупинити погляд на класиці. Сьогодні класичні моделі дверей представлені величезною кількістю варіантів:

  • грецький;

  • відродження;

  • бароко.

Для класики прийнятною колірною палітрою є відтінки білого і коричневого, а також червоний. Вдалим рішенням для інтер'єру стануть двері, які за кольором нагадують натуральне дерево. Така конструкція буде доречною практично в будь-якому оточенні, які б меблі або підлогове покриття ви не використовували. Класичні двері буде доречним доповненням до інтер'єру в стилі прованс, ретро і кантрі. Магазин дверний бум завжди радий запропонувати Вашій увазі величезний асортимент моделей, кожна з яких володіє унікальними особливостями.

Якщо при створенні інтер'єру використовувався аскетичний або мінімалістичний стиль, а вам більше до смаку лаконічна гамма, то варто приділити увагу білим або сірим дверям хай-тек. Особливість даного стилістичного напрямку полягає в максимальній функціональності і мінімалізмі кожної деталі, тому для квартир підійде ідеально.

Якщо квартира відрізняється нестандартним плануванням, то для її декорування ідеально підійдуть модернові двері. Вони радують незвичайною формою, завдяки чому стає простіше обіграти приміщення. Відмінна риса таких дверей - в незвичайному поєднанні дерева і скла.

Двері прихованого монтажу

Двері-невидимка привертає до себе багато уваги завдяки своїм особливостям. Даний варіант користується великою популярністю серед покупців. Завдяки ефекту суцільної стіни, подібні двері здатні візуально збільшити площу невеликого приміщення, за рахунок чого простір стає пропорційним. Конструкції можна сміливо використовувати при декоруванні кабінетів, офісів, спалень та інших приміщень. Розглядаючи переваги дверей прихованого монтажу, слід виділити такі моменти:

  • не потребують спеціального догляду;

  • приховані петлі можна налаштувати в декількох напрямках;

  • двері зливаються з поверхнею стіни, тому внутрішній дизайн залишається без змін;

  • конструкція не має наличників, завдяки чому двері можна встановити у вузькому отворі.

Всередину квартири не проникнуть небажані особи. Завдяки особливій конструкції, досягається рівномірне і щільне прилягання полотна до коробки.

Колір міжкімнатних дверей

При покупці двері необхідно звернути увагу на такі нюанси, як колір підлогового покриття і дверного полотна. Якщо колірна палітра полотна гармонійно доповнює інші оздоблювальні матеріали, то міжкімнатні двері набуває більш природний вигляд. Контрастні варіанти також доречні, але в цьому випадку потрібно бути уважним, щоб двері не виглядала особливо строкатою.

Вибираючи двері в інтер'єр, краще розглянути варіанти в межах декількох відтінків. Лиштви, полотно, плінтуси і підлога повинні бути виконані в 2 кольорах, що максимально полегшить створення єдиного простору. Якщо вирішено використовувати три кольори, то це може як оживити інтер'єр, так і зробити його неоднорідним. При виборі подібного варіанту кращим рішенням стане звернутися за порадою до дизайнера. Граючи з фарбами і півтонами, можна виділити певні родзинки інтер'єру і знайти ідеальну комбінацію для конкретної зони в приміщенні. Магазин дверей забезпечить вас детальними консультаціями, завдяки чому підібрана двері стане невід'ємною частиною вашого оточення.

Розмір дверей

Вибір кольору або текстури є суто індивідуальним, чого не скажеш про розміри двері. Конструкція може бути стандартною або унікальною, але в будь-якому випадку вона повинна підходити до Вашого дверного отвору. Щоб полегшити вибір, слід ознайомитися з таблицями розмірів або звернутися до менеджера. Перед покупкою зверніть увагу на такі параметри конструкції:

  • висота полотна;

  • ширина отвору в місцях максимального видалення;

  • товщина стіни в місці установки дверної конструкції;

  • розміри наличників.

Багато покупців вважають, що можна змінити розміри або геометрію отвору, підігнавши його під дверну конструкцію. Дійсно, такий підхід можливий, але в більшості випадків він обходиться в рази дорожче на етапі монтажу. Тому краще знайти підходяще виріб під вже наявні розміри дверного отвору. Якщо досвіду в замірах дверного отвору недостатньо, то краще звернутися до професіоналів, які завжди готові підказати оптимальне рішення.

Спосіб відкриття міжкімнатних дверей

У кожної моделі міжкімнатних дверей, представлених на ринку, є свій варіант відкривання, на який потрібно звернути увагу при покупці. Правобічний тип дверей відрізняється тим, що при відкритті полотно потрібно тягнути на себе. Петлі таких дверей знаходяться праворуч, а ручка розташована зліва. Такі двері зручно відкрити правою рукою. Лівосторонній варіант відкриття дверей передбачає, що при русі полотна до користувача петлі знаходяться на лівій стороні, в той час як Дверна ручка розташована праворуч. Таку модель двері можна без проблем відкрити лівою рукою.выбор межкомнатных раздвижных дверей

Одними з найпопулярніших конструкцій залишаються орні двері. Вони підходять практично для будь-якої квартири, дозволяючи зберегти чудовий рівень шумоізоляції. Орні двері відкриваються тільки в одну сторону, а вибір між лівостороннім і правостороннім варіантом залежить від обраного варіанту монтажу. Відкривати двері можна як всередину, так і назовні.

​Розсувні двері підійде тим, чия житлова площа серйозно обмежена. Відкриття полотна відбувається шляхом зрушування його в сторону. Двері монтуються на рейку, яка рухається як зверху, так і знизу. Більш надійними вважаються розсувні двері, в яких використовується подвійна рейкова система. Конструкція здатна добре зберігати тепло при правильному монтажі, коли полотно щільно прилягає до площини стіни.

Який матеріал краще вибрати

Купуючи стильні двері, які стануть відмінним доповненням вашого інтер'єру, обов'язково варто звернути увагу на конструкції з масиву дерева. Їх відмінна риса полягає в чудовому зовнішньому вигляді, хоча ціна буде трохи вище. Двері з масиву дерева відрізняються екологічністю, солідним зовнішнім виглядом, безпекою. Зазвичай їх можна бачити в котеджах і заміських будинках. Для виробництва таких дверей використовуються дорогі породи:

  • бук;

  • дуб;

  • граб;

  • ясень;

  • хвоя.

Альтернативою дорогим дверям з масиву можна назвати конструкції, виготовлені за технологією шпонування. У них полотно покривається тонким листом натуральної деревини, що надає виробу більш привабливий і дорогий вигляд. Шпоновані двері можна використовувати в житлових приміщеннях, при їх виробництві не використовуються небезпечні компоненти.

МДФ двері за рівнем міцності не можуть змагатися з варіантами, виготовленими з деревини. У той же час вони мають легкий каркас, оскільки для виробництва полотна використовується деревна стружка, поєднана в плити за допомогою формальдегіду. В результаті вдається отримати безпечну конструкцію, якій можна знайти місце навіть в дитячій кімнаті. МДФ дозволяє виготовити двері, які відрізняються хорошою стійкістю перед ударними навантаженнями. На ринку представлені сотні варіантів відтінків і фактур. Таке полотно обійдеться недорого, тому з його допомогою можна швидко перетворити будь-який інтер'єр.

Скляні двері відрізняються високою функціональністю. Вони володіють естетичним зовнішнім виглядом, а також радують незвичайним дизайном. Світлопропускна конструкція дозволяє таким дверям виглядати краще більшості інших моделей і наповнювати кімнату приємним природним світлом.

Ціна дверей

Кожна двері має свою вартість, яка залежить від класу конструкції. Для зручності всі моделі дверей можна віднести до одного з наступних сегментів:

  • Економ. Сюди відносяться порівняно недорогі моделі, які вимагають пильної уваги в процесі вибору. Виробник зазвичай використовує недорогі матеріали, тому очікувати від конструкції особливої міцності і довговічності не слід. У той же час ці двері відмінно виконує свою основну задачу – зонує простір. Ціна не перевищує 1300 гривень.

  • Середній. В даному сегменті представлені вироби, які виготовляють з МДФ або клеєного бруса. Дані моделі найбільш затребувані, так як знаходяться в межах 4000 гривень.

  • Елітний. Зазвичай до елітних дверей відносять моделі з дуба або вільхи. Такі конструкції також можна обробити шпоном, скориставшись цінними породами дерева. Дизайнери часто займаються створенням оригінальних конструкцій, які просто неможливо зустріти в інших інтер'єрах. Ціна подібних дверей стартує від 12000 гривень.

У кожному сегменті є свої окремі категорії. При цьому завжди є шанс купити як якісні двері з економ-сегмента, так і залишитися незадоволеним дверима з середньої цінової групи.

Які виробники краще

Щоб не помилитися під час покупки, варто обов'язково звернути увагу на виробника. Створенням дверей повинні займатися компанії, що володіють багаторічним досвідом і сучасним обладнанням. Тільки в цьому випадку можна не переживати щодо якості товарів.

Якщо ви вирішили придбати двері на нашому сайті, то обов'язково зверніть увагу на моделі danapris, новий стиль, paolo rossi, папа карло, арт дор, які користуються заслуженою популярністю. Кваліфіковані продавці нашого магазину забезпечать вас всією необхідною інформацією про обрану продукцію. Ми гарантуємо оперативну доставку і запропонуємо всі необхідні комплектуючі.